Vi har samlet nogle af de spørgsmål, vi får stillet oftest.
Finder du ikke svaret på dine spørgsmål , er du selvfølgelig mere en velkommen til at kontakte os på telefon eller mail… eller kig forbi… en prøvetur hos os giver svar på mange spørgsmål.
Det er vigtigt at kigge på det kørselsbehov man har. Bruger du bilen som en pendlerbil, og har den kun det ene formål: at få dig til og fra arbejde, så er pladsen nok ikke helt så vigtig som rækkevidden.
Husk at en elbil bliver påvirket på rækkevidden, når det er koldt, og hvis du kører meget på motorvej, så er kørselsbehovet 120 km om dagen primært på motorvej, så skal du ikke vælge en elbil med en WLTP på 140 km.
Der er et bredt udvalg af elbiler, som dækker de flestes behov, hvad enten behovet er en pendlerbil eller en bil nummer et, som skal kunne køre på ferie, transportere børnene til fodbold og klare den almindelige hverdagstransport.
Har man behov for at køre med campingvogn og nyder campinglivet, som mange danskere jo gør, så er det stadigvæk en udfordring at benytte en elbil til det formål. Kører man rundt i Danmark, kan man sagtens det, men går turen sydpå, vil det blive mange stop, der skal holdes. Selv med de bedste og dyreste elbiler i dag, de er ved at have styr på vægtene i forbindelse med hvad bilerne må trække på krogen, men når det kommer til rækkevidden, lader der sig lidt at ønske endnu, når man spænder en campingvogn efter sin elbil.
WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) måler rækkevidden på en elbil, der kører med en gennemsnitshastighed på 48 km/t i sommertemperaturer på et batteri, fra det er 100 % opladet, til der er 0 % tilbage.
Der er rigtig mange løsninger/muligheder på dette. Én af de helt store som Clever (se mere på deres hjemmeside www.clever.dk) så er der mange mindre selskaber som tilbyder el-refusion
Hvad er el-refusion?
Ordningen om refusion af elafgiften er indført for at gøre det mere attraktivt at udskifte fossildrevne køretøjer og opvarmningsløsninger med de langt mere miljøvenlige eldrevne alternativer.
Det betyder, at du kan få refunderet elafgiften på de kWh strøm, som du bruger til at lade din elbil op med.
Det kræver blot, at du vælger en ladeløsning med en serviceaftale, og at du er elkunde hos et godkendt selskab.
For at være berettiget til afgiftsrefusion må du dog ikke have solceller, og din bolig må ikke være registeret som elopvarmet.
Bilens on-board-oplader er den faktor, der ultimativt bestemmer ladeeffekten. On-board-opladeren i hybridbiler og ældre elektriske biler plejer at være 16 A/1-faset (3,7 kW). Nyere køretøjer har on-board-opladere på enten 32 A/1-faset 230 V (7,4 kW), 16 A/3-faset 400 V (11 kW) eller 32 A/3-faset 400 V (22 kW). Bilens software kan også påvirke opladningseffekten og bilens mulighed for at blive opladt i forskellige elektricitetsnet.
Det er vigtigt for os, at du bliver glad for din bil
Det er vigtigt at bilen matcher dit kørselsbehov, og at der er plads til hele familien. En elbil skal fungerer i hverdagen, og vi stiller alle de spørgsmål, der skal til for at finde det perfekte match.
Vi håber, at du har fundet svar på dine spørgsmål her på siden. Hvis ikke, er du velkommen til at besøge os, eller kontakte os på mail eller telefon.
En prøvetur hos os giver svar på mange spørgsmål, så kig forbi Bugattivej 9 i Vejle.
Mandag-Fredag kl. 10.00 – 16.30
Lørdag – Lukket
Søndag kl. 11.00 – 15.00